Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

Slika PU_BP/Auto na nasipu.jpg

Tijekom vikenda, policijski službenici su intervenirali na tri dojave o prometnim nesrećama s teško ozlijeđenim osobama. Prva prometna nesreća se dogodila, u subotu, oko 16.40 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju Janiševac, na način da je 34-godišnji  

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom vikenda, policijski službenici su intervenirali na tri dojave o prometnim nesrećama s teško ozlijeđenim osobama. Prva prometna nesreća se dogodila, u subotu, oko 16.40 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju Janiševac, na način da je 34-godišnji biciklista, vozeći bicikl niz nagib, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem, prešavši na suprotni kolnik gdje je udario u osobni automobil. Vozač bicikla je teško ozlijeđen, te zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija je 34-godišnjaka prekršajno prijavila.

Druga prometna nesreća, dogodila se istoga dana, oko 21.25 sati, na autocesti, kod Dragalića. Policija je očevidom utvrdila, da je 37-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, prilikom pretjecanja tegljača sa priključenom poluprikolicom, zbog ne držanja dovoljne udaljenosti od vozila kojeg pretječe, udario u bočni dio skupa vozila, te je potom udario u smjerokazni stupić i zaštitnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 37-godišnji vozač je teško ozlijeđen, te zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok je 30-godišnji putnik iz osobnog automobila lakše ozlijeđen. Policija je vozača prekršajno prijavila.

Treća prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama, dogodila se 9. studenoga, oko 17,30 sati, u Starom Topolju. Do prometne nesreće je došlo jer, 71-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine, kasno ispred sebe uočio zaustavljen osvijetljeni traktor, kojim se 39-godišnjak prethodno nepropisno kretao vožnjom unatrag, uslijed čega je osobni automobil udario u traktor, sletjevši potom u kanal. U ovoj prometnoj nesreći, teško su ozlijeđeni vozač osobnog automobila, te dvije putnice u dobi od 57 i 66, kojima je ukazana liječnička pomoć (zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu). Policija je vozača osobnog automobila kazneno prijavila, a vozača traktora prekršajno.



Stranica