Prometne gužve u Slavonskom Brodu

Slika PU_BP/IMG_0692-nadzor nad prometom.jpg

U vezi izgradnje kružnog toka u Slavonskom Brodu, na raskrižju Svačićeve – Gupčeve, u tijeku je prekopavanje Gupčeve ulice, stoga će Gupčeva ulica od Svačićeve do Pilareve biti zatvorena za promet. Preporučujemo građanima da za prometovanje koriste druge smjerove. Uočeno je da se pješaci kreću kroz kružni tok i kroz samo gradilište 

Foto: PU brodsko-posavska

U vezi izgradnje kružnog toka u Slavonskom Brodu, na raskrižju Svačićeve – Gupčeve, u tijeku je prekopavanje Gupčeve ulice, stoga će Gupčeva ulica od Svačićeve do Pilareve biti zatvorena za promet. Policija preporučuje građanima da za prometovanje koriste druge smjerove.

Uočeno je da se pješaci kreću kroz kružni tok i kroz samo gradilište, te je također uočeno  da su ponekad prometni znakovi, odnosno čunjevi odbačeni dalje od gradilišta, sigurnosna traka potrgana, što od vjetra, što zbog nesavjesnih građana, te upozoravano građane da to ne čine, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Privremena prometna signalizacija, čunjevi i trake su postavljene upravo iz sigurnosnih razloga  i služe za usmjeravanje prometa svim sudionicima u prometu, kako bi se s druge strane radovi u izgradnji kružnog toka odvijali neometano.

Pješaci se trebaju kretati prostorom koji je predviđen i osiguran za njihovo kretanje, a kolnik prelaziti na obilježenom pješačkom prijelazu, te je također obveza svih sudionika u prometu poštivanje postavljene prometne signalizacije.

Uz povećane gužve u prometu u Slavonskom Brodu, potrebno je puno strpljenja, tolerancije i uvažavanja do konačne izgradnje kružnog toka, što je na dobrobit svih građana.



Stranica