Prometna nesreća u Ljupini

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija1.jpg

Policija protiv mladića, ali i vlasnika automobila podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija

Jučer (29. prosinca), u 9,05 sati, u Ljupini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su očevidom utvrdili, da je do prometne nesreće došlo, jer je maloljetnik (17), upravljajući osobnim automobilom, izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio u kanal. Potom je automobilom udario u betonski kolni ulaz, nakon čega se vozilo prevrnulo.
Ozlijeđenom mladiću je pružena liječnička pomoć, te je zbog teških tjelesnih ozljeda zadržan u bolnici u Novoj Gradiški na daljnjem liječenju.

Policijski službenici su utvrdili, da je maloljetnik upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, tehnički neispravnim vozilom, te nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Policija protiv istoga podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također protiv vlasnika vozila podnosi prekršajni nalog jer je dao na upravljanje automobil osobi koja nema pravo na upravljanje. Slijedi obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pogledajte informaciju: I dalje nadzori prometa.

Stranica