Prometna nesreća na raskrižju ulica Petra Svačića i Josipa Rimca u Slavonskom Brodu

Slika PU_BP/IMG_0776-promet-ZSPC.jpg

Foto: Ilustracija

Na raskrižju ulica Petra Svačića, Hanibala Lucića i Josipa Rimca u Slavonskom Brodu, danas oko 11,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

U prometnoj nesreći su sudjelovala tri automobila (dva osobna i jedan teretni). Osobnim automobilom, SB-registracija koje je ujedno i uzrokovalo prometnu nesreću upravljao je 39-godišnjak iz Slavonskog Broda i kretao se kolnikom ulice Josipa Rimca od zapada u smjeru istoka, a sa njim u vozilu kao putnica nalazila se 38-godišnjakinja iz Slavonskog Broda.

Vozač ovog automobila je ušao u raskrižje u namjeri skretanja u lijevo u smjeru sjevera na kolnik ulice Petra Svačića, a da nije propustio teretni automobil, SB-registracija, koji je u raskrižje ušao zadržavajući smjer kretanja ravno ulicom Petra Svačića, a kojim je upravljao 38-godišnjak iz Slavonskog Broda. Tom prilikom prednji dio osobnog automobila udario je u teretni automobil koji je od jačine udara odbačen u smjeru sjevera i prednjim djelom udario u prednji dio drugog osobnog automobila, SB-registracija, kojim je upravljala 27-godišnjakinja iz Osijeka i koji se nalazio na kolniku ulice Petra Svačića na prometnom traku za lijevo.

Vozač teretnog automobila je uslijed udara ispao kroz vrata iz vozila na kolnik, dok je drugi osobni automobil odbačen u smjeru sjeverozapada prednjim djelom udario u prometni znak, koji se nalazio na prometnom otoku sa sjeverozapadne strane raskrižja i nastavio nekontrolirano kretanje u smjeru zapada da bi se zaustavio na nogostupu prednjim djelom okrenut u smjeru zapada.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede, opasne po život zadobio je vozač teretnog automobila, dok je lakše ozlijeđena 38-godišnjakinja, putnica iz osobnog automobila, koji je uzrokovao prometnu nesreću. Teško ozlijeđeni vozač teretnog automobila zadržan je na liječenju u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu na Odjelu reanimacije, a 38-godišnjakinja je nakon pružene liječničke pomoći puštena kući.

Policijski službenici će protiv vozača osobnog automobila, koji je uzrokovao prometnu nesreću nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. 



Stranica