Procesuirani počinitelji krađa u trgovačkim centrima

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Počinitelje kaznenih djela "na djelu" su uhvatili i zaustavili zaštitari, pozvali policiju te zadržali osobe do dolaska policije. Otuđeni predmeti su od osumnjičenih oduzeti i vraćeni odgovornim osobama trgovačkog centra.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri 37-godišnjakinje i 51-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela krađe.
Pritom je potvrđena sumnja, da je 37-godišnjakinja, dana 9. listopada, oko 17.30 sati, iz trgovačkog centra, u ulici Josipa Rimca, u Slavonskom Brodu, otuđila parfem vrijednosti nekoliko stotina kuna. U subotu, 10. listopada, iz trgovačkog centra u Osječkoj ulici, u Slavonskom Brodu, 51-godišnjak je također otuđio parfem.
Odgovornim osobama iz oštećenih trgovina uručeni su podaci radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.

Nadalje, policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili, da su  dvije 37-godišnjakinje s područja Zagreba, 10. listopada, iz više trgovina trgovačkog centra, u Osječkoj ulici, u Slavonskom Brodu, otuđile veću količinu raznih odjevnih predmeta i kozmetičkih proizvoda vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Kod jedne 37-godišnjakinje, između ostaloga, policajci su pronašli i 6 grama droge speed. Protiv počinitelja kaznenih djela, policijski službenici dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Spomenute počinitelje kaznenih djela su zaustavili zaštitari, pozvali policiju te zadržali osobe do dolaska policije. Otuđeni predmeti su od osumnjičenih oduzeti i vraćeni odgovornim osobama trgovačkog centra. Policijski službenici tijekom kriminalističkog istraživanja su utvrdili i prekršaje iz Zakona o prebivalištu građana i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te protiv počinitelja dostavljaju prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Pisane vijesti