Prilikom pojačanih nadzora prometa sankcionirani vozači za teže prometne prekršaje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_2961.jpg

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet s naglaskom na prekršaje „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija

Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 26. kolovoza do 1. rujna, prilikom pojačanih nadzora prometa, policijski službenici su kontrolirali 568 vozila.

Pritom je evidentirano 307 prometnih prekršaja, od kojih 79 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 67 prekršaja nepropisnih brzina, 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (4 pretjecanje i obilaženje, 3 bez položenog vozačkog ispita, 2 pod zabranom, 2 neregistrirano vozilo, 2 istek važenja prometne dozvole i dr.).

Najveća koncentracija alkohola u iznosu od 2,10 promila očitana je u organizmu vozača osobnog automobila
Ubrzo pronađen alkoholizirani vozač (2,10 promila) koji je pobjegao s mjesta prometne nesreće.

Najveća nepropisna brzina od 190 km/h (izvan naselja), utvrđena je na autocesti A3, dana 29. kolovoza, oko 3.40 sati, dok je nepropisna brzina od 113 km/h (kroz naselje) utvrđena u Slavonskom Brodu Alkoholiziran (1,62 promila) upravljao prije stjecanja prava vozilom, krećući se brzinom od 113 km/h kroz naselje, za koje prekršaje su sankcionirani vozači osobnih automobila.

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet s naglaskom na prekršaje „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica