Prilikom čišćenja kuće 52-godišnjakinja pronašla bombu

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/20190506_114712.jpg

Policiji predao jednu pušku M48, jednu automatsku pušku i dva spremnika za streljivo

Jučer, (02. ožujka) oko 9,00 sati, u Podvinju, 68-godišnjak je u grmlju pored ceste pronašao jednu školsku minobacačku minu nakon čega je odmah pozvao policiju. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te na siguran način preuzeo minobacačku minu. Također, oko 19,00 sati, u Slavonskom Brodu, 54-godišnjak se odlučio na dragovoljnu predaju oružja te je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predao jednu pušku M48, jednu automatsku pušku i dva spremnika za streljivo, a koje je pronašao prilikom čišćenja garaže.
 
 Oko 19,40 sati, u Oprisavcima, 52-godišnjakinja je prilikom čišćenja kuće pronašla jednu bombu nakon čega je pozvala policiju. Odmah po dojavi na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU brodsko-posavske te ubojito sredstvo preuzeo na siguran način.
Policija poziva građane da prilikom pronalaska bilo kakvog eksplozivnog sredstva, vatrenog oružja ili streljiva, pozovu policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i preuzeti ubojita sredstva na siguran način. Napominjemo da osobe koje se odluče na dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko eksplozivnih sredstava, ne podliježu prekršajnim niti kaznenim sankcijama. 

Stranica