Prijevara putem društvene mreže

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Savjetujemo građanima da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, zaprimili su kaznenu prijavu od 49-godišnjakinje kojom prijavljuje kazneno djelo Prijevara.
Naime, u petak, 29. travnja 2022. godine, oštećena je putem društvene mreže zaprimila poruku od osobe (za koju je mislila da se radi o njegovom rođaku), a kojom ju traži novčanu pomoć.
Oštećena je u dobroj namjeri kupila „paysafecard“ e-bonove u vrijednosti nekoliko tisuća kuna, a potom mu je putem društvene mreže i dostavila aktivacijske podatke s bonova.
Policija protiv nepoznatog počinitelja podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
Savjetujemo građanima da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.
Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Foto: ilustracija

Stranica