Prezentacija Pilot projekta - novog ustroja rada policije

Slika PU_BP/Pilot.projektGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Na današnjoj konferenciji za medije, načelnik policijske uprave Ante Zovak prezentirao je predstavnicima medija Pilot projekt – novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije i to u Policijskoj postaji Nova Gradiška, Policijskoj postaji Vrpolje i Policijskoj postaji Okučani. Načelnik je predstavnike medija upoznao s vremenom provođenja Pilot projekta koji bi započeo početkom veljače te trajao idućih šest mjeseci.

Naglasio je svrhu provođenja ovog projekta: „Optimum kao minimum koji zadovoljava potrebe“ – efikasno i isplativo, izgradnja novog organizacijskog modela sa restruktuiranjem i drugačijim organizacijskim pristupom uz pojednostavljenje sustava i njegovo usklađivanje s okolinom. Dakle, smanjenje administrativnih poslova, smanjenje rukovoditelja, povećanje izvršitelja na terenu u cilju što veće efikasnosti i isplativosti. Tijekom projekta, vrata policijskih postaja bi poslije radnog vremena bila zatvorena za građane, obzirom da bi policijski službenici operativnih dežurstava bili na terenu, no na vratima bi bila istaknuta obavijest, kontakt i broj na koji se građani mogu javiti policiji u slučajevima potrebe.

Kroz provedbu projekta, pratilo bi se stanje i analizirali radni rezultati, te bi se po završetku projekta usvojile i primjenjivale u svakodnevnu praksu pozitivne i isplative aktivnosti, a sve ono što se uoči u hodu kao negativno ili manjkavo u budućnosti bi bilo odbačeno, odnosno ne bi se primjenjivalo.

Načelnik Zovak je upoznao medije i sa četiri policijske postaje u kojima je ovaj projekt već proveden (policijske postaje Zbok, Sveti Ivan Zelina, Čazma i Novi Marof). Obavijestio je medije da je održao prezentaciju Pilot projekta, dana 16. siječnja (četvrtak) u Gradskoj vijećnici Nova Gradiška, upoznavši sa istim sadržajem gradonačelnika Nove Gradiške i sve načelnike općina, čija teritorijalna područja pokrivaju policijske postaje Nova Gradiška, Vrpolje i Okučani. Gradonačelnik Nove Gradiške i načelnici općina su pritom pohvalili ovu inicijativu, uputivši riječi podrške.

U konačnici, načelnik policijske uprave je spomenuo i provedbu anketnog upitnika, radi spoznaje o percepciji građana, odnosno o tome, da li je provedba Pilot projekta u svim segmentima rada policije pozitivno utjecala na građansku percepciju sigurnosti i percepciju policije. O provedbi projekta su upoznati svi rukovoditelji i djelatnici policijske uprave, te je određen stručni tim za praćenje i analiziranje stanja. 



Stranica