Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Slika PU_BP/Promet-prometni policajac.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 8. do 14. veljače, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 420 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (237), od kojih 169 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 68 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (16-2), sedam (7) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, sedam (7) prekršaja zbog tehničke neispravnosti, tri (3) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (2-1), tri (3) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistrirano vozilo (2-1), sedam (7) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, dva (2) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 10 s materijalnom štetom i sedam (7) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba lakše i jedna osoba teže ozlijeđena. 

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 8. veljače na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 232 km/h (29-godišnji njemački državljanin, vozač osobnog automobila), a u naselju 103 km/h također 8. veljače u mjestu Gornja Vrba (21-godišnjak iz Gornje Vrbe, vozač OA) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,89 promila, očitana 10. veljače u Slavonskom Brodu, Pilareva bb, kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila iz mjesta Zbjeg.
 



Stranica