Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Slika PU_BP/prometni_policajac06.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 25. do 31. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 419 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (179), od kojih 178 prekršaja nepropisne brzine u naselju i jedan (1) prekršaj nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i dva (2) prekršaja pod utjecajem droga. Zabilježeno je 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (52-4), šest (6) prekršaja vožnje bez položenog ispita, sedam (6) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistrirano vozilo (6-1), 14 prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, četiri (4) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 14 prometnih nesreća od kojih 12 s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Najveća izmjerena nepropisna brzina utvrđena je 27. siječnja u naselju Sapci, a iznosila je 100 km/h (29-godišnji vozač osobnog automobila iz Donjih Andrijevaca) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,59 promila, očitana 25. siječnja u Slavonskom Brodu, ulica Petra Svačiča kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.
 



Stranica