Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Slika PU_BP/prometni_policajac05.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 28. prosinca do 3. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 422 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (157), od kojih 50 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 107 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 44 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja vožnje bez položenog ispita i vožnje pod zabranom (4-1), osam (8) prekršaja nekorištenja svjetala danju, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji kao nepropisno pretjecanje i obilaženje, nepoštivanje prednosti prolaska, neregistrirano vozilo i drugi prekršaji.

Dogodile su se 24 prometne nesreće od kojih 20 s materijalnom štetom i četiri (4) s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna (1) osoba teže i tri (3) osobe lakše ozlijeđeno.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3, 29. prosinca, a iznosila je 199 km/h (38-godišnji vozač osobnog automobila iz Solina), a u naselju, 30. prosinca u Slavonskom Brodu, Čavlički kraj (90 km/h, 22-godišnjak iz Slavonskog Broda), dok je najveća koncentracija alkohola od 2,21 promila, očitana 1. siječnja u Slavonskom Brodu, Petra Svačića bb, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.
 



Stranica