Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Slika PU_BP/Brzine.nadzorGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Od 17. do 23. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u okviru pojačanih preventivno represivnih aktivnosti u prometu, utvrdili su 387 prekršaja.

Najveći broj prekršaja odnosio se na nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 223 takva prekršaja. Utvrđeno je 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Nadalje, evidentirano je 16 prekršaja ne korištenja pojasa i nepropisnog prijevoza djece,  12 prekršaja ne korištenja zaštitne kacige, vožnje bez svjetla, korištenja mobitela u vožnji, 6 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, 5 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, te su u manjem broju slučajeva utvrđeni i drugi prekršaji.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Naglasak je na sankcioniranju težih prometnih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća (brzine, alkohol, nepoštivanje prednosti prolaska i sl.). Policija će posebnu pozornost obratiti na vozače koji grubo krše prometne propise, recidiviste, ponavljače, one koji upravljaju pod izrečenom zabranom, te mlade vozače.



Stranica