Preventivno represivne aktivnosti

Slika PU_BP/Promet-prometni policajac.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 10. do 16. rujna, policijski službenici su preventivno represivno postupali u području prometa. U spomenutom vremenu na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih četiri prometnih nesreća su ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti utvrdili 394 prekršaja. Najveći broj prekršaja odnosio se na nepropisne brzine (utvrđeno ukupno 172 prekršaja), od kojih 139 nepropisne brzine u naselju i 33 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja. Najveća nepropisna brzina izmjerena izvan naselja iznosila je 200 kilometara na sat, a najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 92 kilometara na sat. Utvrđeno je 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecaja alkohola. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 2.16 promila. Zbog nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa procesuirano je 23 sudionika u prometu (22 odrasle osobe, 1 nepropisan prijevoz djece). Također je utvrđeno 9 prekršaja upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita, 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja nekorištenja svjetla na vozilu, pet prekršaja korištenja neregistriranog vozila, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju sa daljnjim provođenjem sličnih preventivno represivnih aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti na području policijske uprave i smanjenja stradavanja osoba u prometu.

 



Stranica