Preventivno-represivne akcije policije

Slika /PU_BP/Akcija -Pješaci.jpg

Alkohol, brzina, pojas i mobitel su izravni uzročnici prometnih nesreća

Jučer (21. ožujka), od 13 do 17 sati, na području Slavonskog Broda, provedena je preventivno – represivna akcija u prometu „Pješaci“, kojom prilikom je utvrđeno 8 prekršaja. Policijski službenici su sankcionirali četiri pješaka koji za prijelaz ceste nisu koristili obilježene pješačke prijelaze, te 4 vozača automobila zbog nepropuštanja pješaka, ali i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici će u subotu (23.ožujka) provesti koordiniranu preventivno-represivnu akciju u prometu „Brzina“. Cilj ove akcije je usmjeren na nadzor brzine i sankcioniranje vozača koji budu vozili nepropisnim brzinama. Akcija je također usmjerena i na otkrivanje drugih teških prekršaja u prometu (alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom) koji su najčešći i izravni uzročnici prometnih nesreća.

Policijska uprava brodsko-posavska će intenzivno provoditi preventivno-represivne akcije, koristeći svu raspoloživu opremu i uređaje za nadzor cestovnog prometa, čime žele utjecati na svijest nesavjesnih vozača i takvim akcijama spriječiti recidiviste tj. ponavljače najtežih prometnih prekršaja da ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu na prometnicama koje nadziru policajci Policijske uprave brodsko-posavske.

Stranica