Preventivno-represivna akcija tehničke ispravnosti vozila

  • Slika /PU_BP/2022/tehnički 2.jpg
  • Slika

Policija je utvrdila prekršaje kod devet vozila (tehničkia neispravnost), tri upravljanja pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj (istek vozačke dozvole) 

Foto: PU brodsko-posavska

Sukladno već ranije provedenoj akciji, koja je provedena 1./2. srpnja pod nazivom:  Preventivno represivna akcija policijskih službenika u cilju osiguranja povoljnog stanja u prometu i javnom redu.

U petak na subotu (25./26. kolovoza), u vremenu od 22 do 2 sata, policijski službenici Postaje prometne policije, proveli su preventivno represivnu akciju u na području Slavonskog Broda, Naselje Andrije Hebrang na parkirališnom prostoru ispred Ekonomsko-birotehničke škole.

Navedena lokacija je odabrana sukladno procjeni policijskih službenika te dojavama građana na kojima dolazi do okupljanja većeg broja osoba, narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom, kao i stvaranje buke iznad dozvoljene granice korištenjem vozila.

Svrha i cilj akcije je uspostavljanje primjerenog javnog reda sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na vozače čija vozila nisu tehnički pregledana, kojima je istekla prometna dozvola, tehnički neispravnim vozilima i drugo, te osobe koje čine navedene prekršaje.

Nadzorom je obuhvaćeno više osoba te devet vozila (osam osobnih automobila i jedan motocikl), koja su podvrgnuta izvanrednom tehničkom pregledu. U suradnji djelatnika Stanice za tehnički pregled vozila obavljeni su izvanredni pregledi, kojom prilikom je utvrđena tehnička neispravnost gore navedenih vozila, a za koje prekršaje su sankcionirani vozači sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, također su utvrđena još tri prekršaja upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja vozilom s iteknutom vozačkom dozvolom.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje nastavljaju sa provedbom sličnih ciljanih preventivno-represivnih akcija u cilju sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja i osiguranja sigurnosti sudionika u prometu, kao i uspostavljanja povoljnog stanja u području javnog reda.
 

Stranica