Preventivno represivna akcija "Pojas, dječja sjedalica i mobitel"

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Tijekom trajanja akcije policija je kontrolirala 63 vozila te tom prilikom zabilježila 20 prekršaja od kojih 19 za ne korištenje sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj ne korištenja dječje sjedalice

Foto: ilustracija

Jučer, 13. ožujka 2024. godine od 12 do 16 sati, Postaja prometne policije Slavonski Brod na području svoje nadležnosti rada, provela je preventivno represivnu akciju „Pojas, dječja sjedalica i mobitel“.

Akcija se provela s ciljem podizanja razine sigurnosti i prometne kulture, a radi smanjenja prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane ne korištenjem sigurnosnog pojasa, dječje sjedalice (ako ne koristi ili dijete nije pravilno fiksirano u njoj) te nepropisnim korištenjem mobitela za vrijeme vožnje. 

S obzirom da je prometna policija svojim ranijim aktivnostima postigla značajan napredak u korištenju sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima u ovoj akciji naglasak je bio na stjecanje navike korištenje sigurnosnog pojasa za putnike na stražnjim sjedalima. 

Tijekom trajanja akcije policija je kontrolirala 63 vozila te tom prilikom zabilježila 20 prekršaja od kojih 19 za ne korištenje sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj ne korištenja dječje sjedalice.

Stranica