Preventivna akcija "Znak pristupačnosti"

Slika PU_BP/IMG_1201-pol.kapa i stop-palica.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su u vremenu od 10 do 14 sati, na području Slavonskog Broda, proveli preventivnu akciju pod nazivom „Znak pristupačnosti“.

Prometna policija je posebnu pozornost obratila na parkiranja vozila i to na mjesta koja su obilježena za vozila osoba s invaliditetom, te upozoravala ostale građane, da ne parkiraju svoja vozila na takva mjesta, ukoliko nemaju znak pristupačnosti, koji mora biti vidljiv, stavljen ili zalijepljen u donji lijevi kut prednjeg vjetrobranskog stakla vozila.

U okviru ove preventivne akcije, premještena su dva (2) vozila, izdana je jedna (1) novčana kazna, dva (2) upozorenja, te četiri (4) prekršajna naloga.

Cilja preventive akcije, je utjecati na svijest građana, upozoravanjem na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom, te postizanje razine tolerancije kod građana. Dakle, ovakvim preventivnim akcijama, policija nastoji senzibilizirati vozače da znak pristupačnosti ne omogućava privilegiju zagarantiranog parkinga vozila, već minimalno pravo normalnog življenja osoba.



Stranica