Prevarena još jedna osoba uvjerena da pomaže sinu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Oštećena je mislila da komunicira sa sinom kojemu je potrebna pomoć, te je slijedila upute nepoznate osobe i kupila A-bonove u vrijednosti od 1.000,00 eura poslavši iste neznancu

Foto: ilustracija

Nakon što je nedavno građanka Slavonskog Broda ostala bez 2.000,00 eura uvjerena da pomaže kćerki (Poslala neznancu vrijednosne „A-bonove“ od 2.000,00 eura uvjerena da pomaže kćerki), gotovo na isti način oštećena je i 59-godišnjakinja.

Dana 3. kolovoza, 59-godišnjakinja je zaprimila poruku „Pozdrav mama, stigao sam, pod stresom sam, moj stari mobitel je ispao i razbio se“. Budući da joj je sin uistinu otputovao izvan Republike Hrvatske, oštećena je mislila da komunicira sa sinom kojemu je potrebna pomoć, te je slijedila upute nepoznate osobe i kupila A-bonove u vrijednosti od 1.000,00 eura poslavši iste neznancu.
Kada je sutradan kontaktirala sa sinom shvatila je da se dopisivala sa nepoznatom osobom i da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje te upozoravaju građane da ne budu naivni te ne slijede upute nepoznatih osoba, već odmah kontaktiraju člana svoje obitelji, kako bi se uvjerili kome šalju novac.
 

Stranica