Prevaren prilikom prodaje ruksaka

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Cilj prevaranta je da neovlašteno i bez ograničenja koristi Vašu kreditnu karticu za plaćanje putem interneta

Jučer, 6. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su kaznenu prijavu za kazneno djelo računalne prijevare, kojim je oštećena 22-godišnjakinja.
Naime, 35-godišnjak je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju planinarskog ruksaka, nakon čega mu se obratila nepoznata osoba i dovela u zabludu da će uplatiti traženi iznos. Nepoznata osoba je uputila 35-godišnjaka da je za potrebe uplate potrebno dostaviti podatke s bankovne kartice. 35-godišnjak je nepoznatoj osobi dostavio podatke s bankovne kartice (broj kartice, podatak do kada kartica vrijedi, generalije vlasnika kartice i CVV/CVC kod) od 22-godišnjakinje, kako bi se izvršila dogovorena uplata, nakon čega je saznao da je nepoznata osoba iskoristila te podatke i izvršila transakcije s računa u iznosu od više stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare te podnošenju odgovarajućih pismena.
Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj prevaranta je da neovlašteno i bez ograničenja koristi Vašu kreditnu karticu za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

Stranica