Prekršajno prijavljen zbog posjedovanja pištolja i više komada streljiva

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje,streljivo.jpg

Podsjećamo građane da mogu izbjeći sankcije (prekršajne ili kaznene) ukoliko nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo, na način da se odluče na dragovoljnu predaju oruža

Foto: Ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kažnjivih radnji policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 10. studenoga, temeljem naloga Općinskog suda u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški pretražili su dom i prostorije koje koristi 58-godišnjak na području Nove Gradiške i Općine Vrbje, te osobni automobil.  

Prilikom pretrage policajci su pronašli i od osumnjičenog oduzeli pištolj s pripadajućim spremnikom i 5 komada pripadajućeg streljiva (kalibra 7,65 mm), te 342 komada raznog streljiva (kalibra 7,62 mm, br. 12, br. 13, 7,65 mm i dr.).

Policijski službenici protiv 58-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Podsjećamo građane da mogu izbjeći sankcije (prekršajne ili kaznene) ukoliko nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo, na način da se odluče na dragovoljnu predaju oruža i pozovu policiju na broj telefona 192 (Kampanja „Manje oružja - manje tragedija“).

Policijski službenici će po pozivu na adresi pozivatelja na siguran način preuzeti ubojita sredstva, a pozivatelj će ostati anoniman.

Stranica