Predavanje za umirovljenike

Slika PU_BP/Predavanje umirovljenicima Vrpolje 5-2-2018.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

 Dana 5. veljače 2018. godine u vremenu od 19-20,00 sati u prostorijama Općine Vrpolje, kontakt policajac Tomislav Sudić iz Policijske postaje Vrpolje, održao je predavanje za 35 članova Udruge umirovljenika Općine Vrpolje na temu - Prevencija kaznenih djela „Prijevara“, sa posebnim naglaskom na osobe starije životne dobi.

 Članovi udruge upoznati su s načinom i modalitetom izvršenja kaznenog djela „Prijevara“ i na što moraju posebno obratiti pozornost, kako ne bi postali žrtve takvog kaznenog djela. Skrenuta im je i pozornost na učestalu pojavu predstavnika raznih trgovačkih kuća i teleoperatera koji na kućnom pragu nude razne pogodnosti i sniženja nudeći pritom svoje proizvode uz tzv. „veliki“ popust, nakon čega bivaju prevareni i sklapaju razne štetne ugovore.

 Umirovljenici su poučeni da nepoznatim osobama i predstavnicima „raznih institucija“, koji im dođu na kućni prag ili ih nazovu putem telefona, ne smiju davati nikakve svoje osobne podatke kao što su ime i prezime, datum rođenja, OIB i slično, a sve sa ciljem kako se njihovi osobni podaci ne bi zlouporabili od strane navedenih nepoznatih osoba.

 Članovi udruge su upoznati da se u slučaju navedenih situacija i događaja ili kada nažalost postanu žrtve prijevara, mogu slobodno obratiti policijskim službenicima Policijske postaje Vrpolje ili osobno ili putem telefona radi daljnjeg policijskog postupanja.

 Na kraju predavanja, predsjednik udruge gosp. Mato Jurić zahvalio kontakt policajcu na održanom predavanju smatrajući ga vrlo korisnim i svrsishodnim za članove udruge kako isti ne bi bili žrtve prijevara 



Stranica