Predavanje povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_BP/Nas.nad.zGl.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 24. studenoga, u Katehetsko pastoralnom centru „Vid Mihaljek“ Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, održano je predavanje povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije, kontinuirano provodi predavanja, te od 2009 godine predstavlja tretmanski centar u kojem se provodi psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji.

U okviru rada Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja, poseban naglasak stavljen je na prepoznavanje i zaustavljanje nasilja u obitelji, zaštitu žrtava, rad s počiniteljima nasilja i saniranje već nastalih posljedica, a sve s ciljem sprječavanja nasilja i nasilničkog ponašanja u obitelji i široj društvenoj zajednici.

Predavanju su, između ostalih prisustvovali i policijski službenici ove policijske uprave: D. Dadić (prevencija), M. Ratković (krim.policija), D.Puljko i M.Vujić (Policijska postaja Slavonski Brod) i zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Ostrun.

Predavanje pod nazivom „Komplementarne snažne mjere zaštite žena od nasilja u obitelji: Sigurna kuća i psihosocijalni tretman počinitelja nasilja“, održao je dr. sc. Dean Ajduković, jedan od autora priručnika za voditelje psihosocijalnog tretmana. Ajduković je tijekom predavanja, posebno istaknuo i pohvalio suradnju s policijom, te zakonito postupanje i rad policijskih službenika po dojavama vezano uz nasilje nad ženama.



Stranica