Pravovremenom intervencijom policije u Novoj Gradiški riješena četiri kaznena djela

Slika PU_BP/provalnik.jpg

Foto: Ilustracija

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 25 godina sa područja Županije vukovarsko-srijemske, koji su jučer u jutro uhićeni jer su zatečeni s osobnim automobilom VK-registracija u Novoj Kapeli u blizini mjesta pokušaja provale u jedan kiosk. Pretragom automobila temeljem naloga suda u vozilu je pronađen alat koji može poslužiti u svrhu počinjenja kaznenog djela obijanjem i provaljivanjem.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija u Novoj Gradiški riješila je četiri kaznena djela od kojih tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Za ova kaznena djela osumnjičen je jedan od uhićenih mladića, 25-godišnjak s područja općine Stari Jankovci. On je osumnjičen da je jučer u jutro pokušao provaliti u kiosk u Novoj Kapeli i po nailasku policije bježeći s mjesta pokušaja provale otuđio osobni automobil, vlasništvo 50-godišnjaka iz Nove Kapele, kojim se neovlašteno poslužio kako bi pobjegao policiji.

Također ga se sumnjiči da je još u dva navrata počinio kaznena djela teške krađe i to u noći 25./26. veljače i u noći 6./7. ožujka kada je provaljeno u dva kioska u Novoj Kapeli i Novoj Gradiški. U prvom slučaju u Novoj Kapeli je iz kioska otuđeno nekoliko stotina kutija raznih vrsta cigareta, dva mobilna telefona i jedan tablet u originalnim pakiranjima, a u drugom slučaju u Novoj Gradiški iz kioska je otuđeno veća količina raznih vrsta cigareta.

Ovim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave za tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. 



Stranica