Požar na teretnom vozilu koji prevozi automobile

Slika PU_BP/POŽAR - gašenje.png

Foto: Ilustracija

Na južnom dijelu autoceste A3, kod Nove Gradiške, danas (3. kolovoza), oko  9.30 sati, došlo je do požara na teretnom vozilu sa priključnim vozilom, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak (državljanin Bugarske) i prevozio 10 osobnih automobila. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Odmah po zaprimljenoj dojavi oko 9.40 sati, policijski službenici su intervenirali i osigurali mjesto događaja.

U vremenu od 9.55 do 11.43 sati, prometovanje autocestom je bilo zatvoreno te preusmjeravano obilazno. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, a nakon toga su policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška obavili očevid.

Očevidom je utvrđeno, da je do požara došlo zbog zagrijavanja sustava za kočenje i prijenosa topline na pneumatik priključnog vozila, koji se zapalio. Požar se potom proširio na prikolicu i sva vozila na prikolici, koja je u cijelosti izgorjela zajedno sa šest osobnih automobila, dok je jedno vozilo manje oštećeno. Ostatak automobila i vučno vozilo je ostalo neoštećeno. Policija o događaju dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.



Pisane vijesti