Poštujte prometne propise!

  • Slika /PU_BP/Akcija Sigpojas i mobitel.26.8.2020/Sig.poj.mob1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim represivnog dijela akcije, vozače koji tijekom nadzora prometa nisu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja, policijski službenici su nagrađivali edukativnim  i prigodnim poklonima

Jučer (26. kolovoza 2020. godine), u vremenu od 14 do 17 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i Službe policije, proveli su preventivno  represivnu akciju „Sigurnosni pojas i mobitel“.

Tijekom provođenja akcije 12 vozača ili putnika nije koristilo sigurnosni pojas, 5 vozača je nepropisno koristilo mobitel tijekom upravljanja motornim vozilom, a osim navedenih prekršaja, 2 vozača su zatečena pod utjecajem alkohola, dok su 2 vozača zatečena u prekoračenju dozvoljene brzine kretanja vozila, što je ukupno 21 prometni prekršaj.

Osim represivnog dijela akcije, vozače koji tijekom nadzora prometa nisu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja, policijski službenici su nagrađivali edukativnim, i za potrebe ovakvih i budućih sličnih akcija, prigodnim „poklonima“ (miris za auto, upaljač, kemijska olovka ili podloška za miš) na kojima se slikom i riječima ukazuje na poštivanje prometnih propisa.

Policijska uprava brodsko – posavska najavljuje provođenje ovakvih akcija i u narednim danima.

Poštujte prometne propise, a policijski službenici za to će Vas nagraditi prigodnim poklonima!


Foto: PU brodsko-posavska

Priopćenja