Poplave u Slavoniji - policija maksimalno angažirana

Slika PU_BP/Popl.GlCropix.jpg

Foto: PU brodsko-posavska i Cropix

Dana 20. svibnja, u 9 sati puštena je u promet Ulica Šetalište braće Radić u Slavonskom Brodu, dok je županijska cesta 4205 (uz savski nasip) i dalje zatvorena za promet na relaciji Slavonski Brod – Kaniža do Zbjega, zbog iznimno visokog vodostaja rijeke Save.

Međunarodni cestovni i željeznički granični prijelaz Slavonski Šamac i dalje su zatvoreni za sav promet, zbog poplava u susjednoj Bosni i Hercegovini, te se za prometovanje preporučuju drugi granični prijelazi (Slavonski Brod, Stara Gradiška).

U pojedinim naseljima u Slavonskom Brodu (Jelas, J. Rimac) i općinama (Bebrina), odnosno iz mjesta Banovci, Bebrina, Dubočac i dr., na području Brodsko-posavske županije, djelomično je evakuirano pučanstvo i smješteno u dvorane, vrtiće i domove na širem području Slavonskog Broda. Policija je građanima na raspolaganju vodeći računa o njihovoj sigurnosti.

Rukovoditelj Policijske uprave brodsko-posavske, član je Stožera zaštite i spašavanja, koji se kontinuirano svakodnevno sastaje, te o svim detaljima i novim informacijama odmah upoznaje rukovoditelje ostalih ustrojstvenih jedinica policijske uprave, koji potom usmjeravaju sve raspoložive policijske službenike.

 Policijski službenici, također osobno i izvan službe dežuraju, sudjeluju u ojačavanju nasipa, pomažu građanima i nude svoju pomoć.

Maksimalan broj policijskih službenika i dalje je angažiran u pojačanim nadzorima prometa, ali i na području mjesta iz kojih je privremeno evakuirano pučanstvo i vode računa o sigurnosti imovine građana u cilju sprječavanja imovinskih kaznenih djela.  

Pripadnici Interventne jedinice policije, zajedno sa pripadnicima Hrvatske vojske i drugim građanima, aktivno su sudjelovali u izgradnji tzv, „zečijeg“ nasipa, na relaciji Slavonski Šamac – Dubočica i na drugim kritičnim lokacijama, opserviraju savski nasip i paze da ne bi došlo do popuštanja ili pucanja nasipa, a između ostaloga vode računa i o zaštiti državne granice.

Tijekom trajanja izvanrednih mjera na području policijske uprave, na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Slavonskom Brodu, angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova, koji su noćas do četiri sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, ojačavali i štitili savski nasip od popuštanja, postavljajući dodatne zaštitne folije uz obalu rijeke Save.



Stranica