Policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu putnu ispravu Republike Bugarske

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.2.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o državljaninu Republike Turske, koji je prethodno od nepoznate osobe (na području Istanbula), za tisuću eura nabavio krivotvorenu putnu ispravu Republike Bugarske

Foto: Ilustracija

Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 6. kolovoza, u 3.40 sati, kontroliran je osobni automobil (francuskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojom prilikom je jedan od putnika (45-godišnjak) policijskim službenicima dao na uvid putnu ispravu Republike Bugarske za koju su policijski službenici izrazili sumnju da je krivotvorena.

Daljnjim radom policije, potvrđena je sumnja da se radi o krivotvorenoj putnoj ispravi. Također je kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim utvrđeno da se radi o državljaninu Republike Turske, koji je prethodno od nepoznate osobe, na području Istanbula, za tisuću eura nabavio krivotvorenu putnu ispravu Republike Bugarske.

Policijski službenici su 45-godišnjaka kazneno prijavili nadležnom tijelu, odbili mu ulazak u Republiku Hrvatsku, te vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Pogledajte informaciju: Na graničnom prijelazu Stara Gradiška otkrivene krivotvorene Schengenske vize Republike Njemačke

Stranica