Policijski službenik uhvatio višestrukog počinitelja prometnih prekršaja u novim prometnim prekršajima

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policijski_auto_02.jpg

Po zaustavljanju osobnog automobila, utvrđeno je da se radi o alkoholiziranom 29-godišnjaku.

Foto: PU brodsko-posavska

U Starom Petrovom Selu, dana 14. travnja, u 20.35 sati, policijski službenik Policijske postaje Nova Gradiška, koji je u tom trenutku bio u civilnom odijelu i izvan službe, uočio je osobni automobil, koji je prošao velikom brzinom iz smjera zapada prema istoku, te je vozač osobnog automobila istovremeno i naizmjenično palio i gasio svjetla na automobilu. Također je više puta zaustavljao osobni automobil te dovodio motor u gornju granicu okretaja (proklizavanje kotača).
Po zaustavljanju osobnog automobila, utvrđeno je da se radi o alkoholiziranom 29-godišnjaku.

Policijski službenik koji je uočio prekršitelja, odmah je pozvao kolege, policijske službenike Policijske postaje Nova Gradiška, koji su preuzeli daljnje postupanje. Alko testirali su vozača, kojom prilikom je u organizmu istoga očitana koncentracija alkohola od 2,06 promila. Policajci su 29-godišnjaka zadržali u policiji na otriježnjenju, a prethodno su istoga pregledali liječnici te potvrdili da je sposoban za zadržavanje u policiji.

Policijski službenici su 29-godišnjaka uz optužni prijedlog predali na daljnje postupanje u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Stranica