Policijski službenici uz pomoć službenog psa pronašli i oduzeli 74,86 grama droge marihuane

Slika /PU_BP/2024/Droga2024/nknsgž.jpg

Policijski službenici su protiv četiri osobe u dobi od 24, 23, 25, 23 (svi njemački državljani) izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac, dana 17. srpnja, u poslijepodnevnim i noćnim  satima, obavljajući zadaće suzbijanja zlouporabe droge, u pet odvojenih slučajeva na području Općine Velika Kopanica i graničnom prijelazu Svilaj, otkrili su i zaplijenili 74,86 grama droge marihuane.

Naime, na području Općine Velika Kopanica policijski službenik vodič službenog psa Aske je kontrolirao kombi vozilo, vozača i prtljagu 28-godišnjaka, kojom prilikom je ispod sjedala pronađeno 6,85 grama droge marihuane. Protiv 28-godišnjaka policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje, policijski službenici su uz pomoć službenog psa u četiri odvojena slučaja, na graničnom prijelazu Svilaj, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u unutrašnjosti tovarnog prostora kombi vozila njemačkih nacionalnih oznaka, pronašli i oduzeli 68,01 grama droge marihuane. Policijski službenici su protiv četiri osobe u dobi od 24, 23, 25, 23 (svi njemački državljani) izdali prekršajne naloge na iznose od 663,62 eura zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, te su isti platili kazne.

Prethodno objavljene vijesti:
Kod državljanina Turske u vozilu pronađena marihuana i hašiš
Mađar upravljao vozilom pod utjecajem droge
Policajci zaplijenili drogu marihuanu, indijsku konoplju i amfetamin
 

Stranica