Policijski službenici u akcijama nadzora - za upravljačem vozila s 1,91 promila

Slika /PU_BP/2022/Promet2022/PPPnadzor.jpg

Policijski službenici apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu boljem stanju sigurnosti u prometu, te tako čuvaju svoj život i život drugih

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 19. listopada, dana 22.10 sati, prilikom nadzora prometa na području Općine Sibinj, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,91 promila, te je vozač zadržan u policiji na otriježnjenju. Policija protiv 39-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske i dalje su česti prekršaji – „4 glavne ubojice u prometu“. Tako je u razdoblju siječanj – rujan ove godine, evidentirano 125 prometnih nesreća u kojima je utvrđen alkohol kod vozača, što predstavlja povećanje broja prometnih nesreća u odnosu na 2021. godinu za 11 ili 9,65 %. U policijskim nadzorima, utvrđeno je 869 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, što je za 22,4 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Policijski službenici nastavljaju nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste, te su jučer u zajedničkoj koordinaciji sa policijskim službenicima susjedne policijske uprave, na području Brodsko-posavske policijske uprave (od 10 do 18 sati), proveli preventivno represivnu akciju s naglaskom na nepropisne brzine. U sklopu akcije je utvrđeno ukupno 105 prometnih prekršaja, od kojih 86 prekršaja nepropisnih brzina, dok su u manjem broju utvrđeni i ostali prometni prekršaji (nepropisno zaustavljanje i parkiranje, nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela na nepropisan način tijekom vožnje i dr.).
Nadalje, za 9 mjeseci 2022. godine, evidentirano je 7336 prekršaja nepropisnih brzina, što je za 0,3 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Policijski službenici i dalje nastavljaju u kontinuitetu s nadzorima prometa, te apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu boljem stanju sigurnosti u prometu, te tako čuvaju svoj život i život drugih.

Stranica