Policijski službenici PP N.Gradiška pozvali motocikliste na tehničke preglede motocikala

  • Slika /PU_BP/Promet/Dani tehničke ispr MTC-N.G.2019/Dani teh.ispr.MTC.N.G..jpg
  • Slika

Motociklistima je istaknuta važnost ispravnog i sigurnog sudjelovanja u prometu

U okviru provedbe preventivno sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019“, koja se provodi u vremenu od 23. do 27. travnja 2019. godine, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška i ove godine su se dodatno angažirali i potakli vozače da svoje mopede i motocikle odvezu na tehnički pregled.

Naime, uz prethodni dogovor s djelatnicima Stanice za tehničke preglede vozila Auto moto centra Nova Gradiška, dana 26. travnja, u 15 sati, na preventivni tehnički pregled pozvali su članove "Motociklističkog kluba Nova Gradiška", članove "Sportskog motociklističkog kluba Nova Gradiška", te članove motociklističkog kluba „Enduro „ Staro Petrovo Selo.
Prilikom održavanja preventivne akcije, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, Dražen Vlaović, vozače motocikla je educirao o važnosti korištenja obvezne i dodatne opreme, na održavanje motocikala i mopeda tehnički ispravnim, na obvezu uporabe kratkih svjetala tijekom cijele godine i opasnostima koji se kriju prilikom upravljanja motociklom i mopedom, pozvavši ih na pozitivno ponašanje u prometu. Preventivnom tehničkom pregledu odazvalo se oko 30 članova spomenutih motociklističkih klubova, koji su svoje motocikle podvrgnuli preventivnom tehničkom pregledu.

Stručno osoblje Stanice za tehnički pregled vozila, pružilo je motociklistima tehničku pomoć, te savjetima ukazalo na značaj održavanja vozila kako bi bili ispravni za sudjelovanje u prometu.

Nakon što su vozači obavili preventivne tehničke preglede na svojim motociklima, zajedno s policijskim službenikom za preventivu u cestovnom prometu i prometnim motociklistom Markom Ciprićem, odradili su trening vožnju i vožnju spretnosti, na poligonu Auto moto centra Nova Gradiška, a nakon toga trening vožnju kolnikom nekoliko županijskih cesta u pratnji policijskih službenika.

Stranica