Policijski službenici posjetili dječje vrtiće u Novoj Gradiški u sklopu Dječjeg tjedna

  • Slika /PU_BP/2024/IMG-20241014-WA0002.jpg
  • Slika

Ovakve edukacije pridonose stvaranju povjerenja između policije i najmlađih članova zajednice, predstavljajući policajca kao prijatelja i zaštitnika

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji se održavao od 7. do 13. listopada, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška posjetili su dječje vrtiće „Maslačak“ i „Radost“ u gradu Nova Gradiška. Cilj ovih posjeta bio je približiti najmlađima ulogu i zadaće policajca u zajednici te educirati djecu o važnim pravilima ponašanja u prometu.

U vrtiću „Maslačak“ sudjelovalo je oko 100 djece, dok je u vrtiću „Radost“ na druženju s policijom bilo prisutno oko 80 mališana. Kroz veselo i interaktivno druženje, dječica su imala priliku vidjeti službeni policijski automobil i motocikl, što je izazvalo veliko oduševljenje.

Kroz igru i razgovor, policajci su djeci predstavili osnovne pojmove o sigurnom sudjelovanju u prometu.

Posebna pažnja posvećena je starijim vrtićkim skupinama koje su policijski službenici educirali o pravilnom prelasku kolnika, važnosti korištenja pješačkog prijelaza, opasnostima igranja na cesti te pravilnom načinu prijevoza djece u automobilima.

Na ovaj način, djeca su stekla važne informacije koje će im pomoći u svakodnevnom sigurnom sudjelovanju u prometu.

Ova edukativna inicijativa bila je izuzetno dobro prihvaćena, a posjete vrtićima dodatno su pridonijele stvaranju povjerenja između policije i najmlađih članova zajednice, predstavljajući policajca kao prijatelja i zaštitnika.

Stranica