Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, uhitili su još trojicu krijumčara

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IJP.png

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 23-godišnjak i 30-godišnjak iz koristoljublja, po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, dogovorili prihvat i prijevoz stranih državljana na unaprijed dogovorenu lokaciju, a koje je kao vodič preuzeo 28-godišnjak

Foto: ilustracija

U nedjelju, 20. listopada u večernjim satima na autocesti A3, policijski službenici su zatekli više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te je s njima zatečen i 28-godišnji državljanin Bangladeša koji ih je vodio.

Nadalje, u blizinu su policijski službenici kontrolirali dva osobna automobila s kojima su upravljali 23-godišnji i 36-godišnji nepalski državljani, dok se je u jednom vozilu u svojstvu putnika nalazio 30-godišnji pakistanski državljanin.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 23-godišnjak i 30-godišnjak iz koristoljublja, po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, dogovorili prihvat i prijevoz stranih državljana na unaprijed dogovorenu lokaciju, a koje je kao vodič preuzeo 28-godišnjak u susjednoj Bosni i Hercegovini te ih prevezao čamcem preko rijeke Save na teritorij Republike Hrvatske.

Nadalje je utvrđeno da se 30-godišnjak automobilom kretao kao prethodnica kako bi javljao o lokacijama na kojima se nalaze policijski službenici u cilju izbjegavanja kontrole. Policijski službenici protiv 36-godišnjeg vozača podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Trojica osumnjičenih u dobi od 23, 30 i 28 su uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 

Prethodno objavljene vijesti:

Policijski službenici uhitili krijumčara - završio u zatvoru u Požegi

Spriječen novi pokušaj krijumčarenja osoba na području PU brodsko-posavske

Spriječena dva slučaja krijumčarenja

Policija spriječila četiri slučaja krijumčarenja
 

Stranica