Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima

Slika /PU_BP/Konferencija2019/Konf.22.7.2019..jpg

Brojni vozači su sankcionirani za teže prometne prekršaje

Prošli tjedan, od 15. do 22. srpnja, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 22 prometne nesreće, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe ozlijeđene (nije bilo težeg ozljeđivanja osoba), te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policajci ulovili vozača da juri brzinom od 200 km/h, a drugi kroz naselje brzinom od 97 km/h
U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 463 prometna prekršaja, od kojih je najviše (236) prekršaja nepropisnih brzina. Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (15. srpnja, u 17.17 sati), kada je autocestom A3, osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 200 km/h, jurio 48-godišnjak. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 16. srpnja, kada su policajci nadzirući promet u Donjim Andrijevcima, oko 15 sati, zaustavili osobni automobil i kaznili 37-godišnjaka, jer je jurio brzinom od 97 km/h.
U 50 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.

Policajci uhvatili rekordera s 3.47 promila kojega su odmah isključili iz prometa
Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćen i sankcioniran 31 vozač. Rekorder je alkoholizirani 50-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, u nedjelju (21. srpnja), u 18.32 sati, upravljao vozilom s 3.47 promila alkohola u organizmu.
Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 14 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 7 vozača zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 7 vozača koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!
Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one, koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitnih sigurnosnih pojaseva, a to su prekršaji, koji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba.
Policijski službenici svojim kontinuiranim nadzorima doprinose većoj sigurnosti u prometu, vozači, doprinesite i vi svojim pozitivnim ponašanjem u prometu!

Pogledajte informaciju: Ponavljačica prometnih prekršaja isključena iz prometa te informaciju: Alkoholizirani traktorista isključen iz prometa
 

Stranica