Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Budite savjesni i odgovorni u prometu i poštivajte prometne propise!

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, za razdoblje siječanj – srpanj 2019. godine, evidentirano je smanjenje prometnih nesreća za 13 ili 3.58 %. U prometnim nesrećama nastradale su 272 osobe, od kojih je (u odnosu na isto razdoblje prošle godine), broj smrtno stradalih u povećanju za dvije osobe, broj teško tjelesno ozlijeđenih osoba u povećanju za tri osobe, dok je broj lakše ozlijeđenih osoba u smanjenju za 35 osoba. Prometne nesreće u kojima je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika, u porastu su za 11 ili 14.10 %.

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet za vikenda a 24./25. kolovoza, 20 do 5 sati, u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama, provesti će preventivno represivnu akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, te drugih teških prekršaja u prometu, koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Pozivamo sudionike u prometu na oprez, da budu savjesni i odgovorni, te se pridržavaju prometnih propisa i samim time otklone mogućnost nastanka neželjenih posljedica.

Stranica