Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu nadzirati promet, a sudionike u prometu pozivaju na oprez

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 24. do 30. svibnja, dogodilo se 24 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama, pet (5) osoba je  teško ozlijeđeno, dok je pet (5) osoba lakše ozlijeđeno. U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet.

Prošli tjedan je utvrđeno 354 prometnih prekršaja. Od toga je 165 prekršaja nepropisnih brzina, 45 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su također utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja, na autocesti A3, utvrđena je 29. svibnja, oko 20 sati, kojom prilikom je 30-godišnjak upravljao osobnim automobilom, beogradskih registracijskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom od 237 km/h. Najveća nepropisna brzina od 99 km/h kroz naselje (Staro Topolje), utvrđena je dana 24. svibnja, u 10 sati, kojom prilikom je osobnim automobilom upravljao 52-godišnjak. Najveća koncentracija alkohola od 3,06 promila, očitana je u organizmu 42-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 28. svibnja u 16.45 sati, u Grabarju. Protiv svih prekršitelja podnijete su odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu.
 
Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu nadzirati promet, a sudionike u prometu pozivaju na oprez.

Stranica