Policijski službenici educirali učenike kako pravilno reagirati kada uoče nasilje

  • Slika /PU_BP/2022/Vrpolje/Edukacija.Vrp.1.jpg
  • Slika

Učenicima je poslana jasna poruka da je njihova dobrobit važna i da žive u društvu koje ne tolerira nasilje

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje Mirko Čorak i Božo Begović, jučer su uz suradnju sa prosvjetnim djelatnicima, kroz provedbu preventivno edukativne aktivnosti, naglasili  važnost usmjeravanja učenika i mladih na pozitivno ponašanje u cilju smanjenja vršnjačkog nasilja u osnovnim školama, te pozitivno provođenje slobodnog vremena, promicanje raznovrsnog sadržaja sportskog i kreativnog karaktera, kroz izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Naime, policijski službenici su započeli sa provođenjem preventivno edukativne aktivnosti u Osnovnoj školi „Viktor Car Emin“ u Donjim Andrijevcima, kojom prilikom su učenike 6. razreda informirali o pojavnim oblicima nasilja, potaknuli na nenasilno rješavanje sukoba, poučili ih kako reći NE nasilju, te ih uputili na pravilno reagiranje kada uoče nasilje.

Pritom je ostvarena aktivna interakcija sa učenicima, koji su policijskim službenicima postavljali razna pitanja vezano uz njihovu starosnu dob i zanimljivu temu.
Učenicima je poslana jasna poruka da je njihova dobrobit važna i da žive u društvu koje ne tolerira nasilje.
 
Policijski službenici nastavljaju sa provođenjem navedene preventivno edukativne aktivnosti i učenicima drugih razreda i škola na području u nadležnosti rada policijske postaje.

Stranica