Policijski nadzori u području prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni te se maksimalno pridržavaju prometnih propisa

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 27. travnja do 3. svibnja, policijski službenici su u području prometa, utvrdili 242 prometna prekršaja. Od toga je 130 prekršaja nepropisnih brzina, 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 5 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (bez položenog ispita, vožnja pod zabranom, tehnička neispravnost i sl.).
Najveća nepropisna brzina utvrđena je, dana 30. travnja, u 21.20 sati, na autocesti A3, kojom prilikom je 42-godišnjak upravljao osobnim automobilom BMW krećući se nepropisnom brzinom od 252 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 1,73 promila, očitana je u Kosovcu, dana 1. svibnja, u 9.20 sati, u organizmu 25-godišnjeg vozača.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni te se maksimalno pridržavaju prometnih propisa. Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje, tzv „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, mobitel, pojas).

FOTO: Ilustracija

Stranica