Policijska službenica potaknula mlade na zdrave stavove prema životu

Slika /PU_BP/Prevencija2021/I.H.prev.eduk.predavanje.png

Jedan od općih ciljeva ovog edukativnog predavanja, svakako je utjecaj na odgovorno ponašanje učenika kako bi se u budućnosti izbjegle neželjene posljedice

Foto: PU brodsko-posavska

U okviru Nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“, Policijska uprava brodsko-posavska nastavlja sa provođenjem preventivno edukativnih predavanja. Tako je jučer (28. siječnja), policijska službenica za prevenciju Irena Held, održala online predavanje učenicima osmih razreda Osnovne škole „Hugo Badalić“, u Slavonskom Brodu. Projekt je usmjeren na prevenciju konzumiranja alkohola, droga, cigareta i kocke kod mladih.

Jedan od općih ciljeva ovog edukativnog predavanja, svakako je utjecaj na odgovorno ponašanje učenika kako bi se u budućnosti izbjegle neželjene posljedice i podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Nedovoljna informiranost mladih o štetnosti alkohola i povezanost konzumacije alkohola sa počinjenjem kažnjivih radnji, ukazuju na potrebu sustavnog i cjelovitog provođenja edukacija u sklopu navedenog projekta s ciljem podizanja razine znanja i svijesti o ovom problemu kod mladih.

Policijski službenici kroz ovaj vid edukacije potiču mlade na zdrave stavove prema životu, pozitivne sustave vrijednosti kao i kulturu nepijenja, te usmjeravaju i podržavaju mlade u kreiranju prihvatljivih modela ponašanja.

Policijska službenica je također, skrenula pozornost učenicima i o važnosti čuvanja osobnih podataka, obzirom da se 28. siječnja obilježava Europski dan zaštite osobnih podataka.  Ostvarenje prava na zaštitu osobnih podataka nikada nije bilo od većeg značaja za naše građane, koji su trenutno suočeni s izazovima, a koji proizlaze iz pandemije COVID-19, pogotovo na Internetu gdje se svakodnevno prikupljaju i objavljuju osobni podaci pojedinaca u razne svrhe, često nesavjesno i bez dovoljne kontrole.

Stranica