Policija s djecom "Open Fun Football Schools" programa

Slika PU_BP/VRP MČ 2 300.jpg

Foto: PU brodsko-posavsaka

U sklopu preventivno-edukativnih aktivnosti policije, a s obzirom da je početak nove školske godine 8. rujna, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su 30. kolovoza organizirali za 125-ero djece u dobi od 6 do 12 godina edukaciju radi upoznavanja djece s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Edukacija je organizirana na nogometnom igralištu NK Posavina u Velikoj Kopanici u sklopu programa „Open Fun Football Schools“ za sve sudionike ovog programa, a policijski službenici su osim edukacije o sigurnom sudjelovanju u prometu govorili i o drugim aktivnostima policije u cilju zaštite sigurnosti.

Policijski službenici su demonstrirali i simulaciju policijske intervencije sa službenim vozilima povodom dojave da je došlo do izgreda na nogometnom igralištu. Organiziran je i dolazak mladih vatrogasaca, pripadnika DVD Velika Kopanica, koji su također demonstrirali jednu od svojih pokaznih vježbi.

Nakon pokaznih vježbi djeca su sa svojim roditeljima imala priliku razgledavanja službenih vozila policije, pri čemu nisu skrivali zadovoljstvo pri ulasku u posebno policijsko vozilo „Marica“, a ništa manje uzbuđenja nisu pokazali niti prema policijskom motociklu i biciklu.

Po završetku izlaganja policijskih službenika i korisnih savjeta policije, djeca i učenici su pokazali da dosta dobro poznaju osnovna pravila ponašanja u prometu bilo da sudjeluju u prometu kao pješaci ili upravljaju biciklom. 

Policijski službenici su djeci savjetovali i kako se ponašati u određenim situacijama i na što skrenuti pozornost pri eventualnim susretima sa nepoznatim osobama, u nepoznatim vozilima kao i što izbjegavati. Prilikom izlaganja policijskih službenika i pokaznih vježbi policije i vatrogasaca djeca su pokazala veliku zainteresiranost. Na kraju ugodnog druženja sudionicima su uručene diplome.
 



Stranica