Policija predala 32-godišnjaka sucu istrage

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: Ilustracija

U vezi čestih medijskih informacija vezano uz kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, obavještavamo vas da je policija intervenirala na sve dojave i saznanja o nezakonitim radnjama ili propuštenim dužnim radnjama, te prilikom svakog utvrđenog kaznenog djela ili prekršaja protiv osumnjičenika podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, odnosno optužni prijedlog Prekršajnom sudu, kao i o tome izvijestila nadležne institucije. 
U posljednjem slučaju u kojem je policija intervenirala povodom dojave, dana 27. prosinca, policijski službenici su nad 32-godišnjakom iz Slavonskog Broda proveli kriminalističko istraživanje, od kojega su oduzeli oružje koje ne nedozvoljeno posjedovao i protiv njega dostavili kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Policija je također protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe. 
Dana 28. prosinca, policija je 32-godišnjaka uz kaznene prijave predala sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu. U okviru istraživanja koje je policija provela, utvrđeno je da je osumnjičenik počinio i prekršaj na štetu izvanbračne supruge, te protiv njega dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. 
 



Stranica