Policija poručuje: Doprinesite razini sigurnosti u prometu!

Slika /PU_BP/Promet/4 ubojice - plakati.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet s naglaskom na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“, te podsjećaju sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 11. siječnja, na području Slavonskog Broda, proveli su preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način. Akcija je trajala četiri sata, kojom prilikom je utvrđeno 13 prometnih prekršaja, od kojih 10 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (9 prekršaja nekorištenja pojasa na prednjim sjedalima i 1 prekršaj na stražnjim sjedalima), te 3 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom na nepropisan način.

Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu, te smanjenje prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane ne korištenjem zaštitnog sigurnosnog pojasa ili nepropisnim korištenjem mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, broj sudionika prometnih nesreća koji nisu koristili sigurnosne zaštitne pojaseve tijekom vožnje u povećanju je za 30,76 %, a sukladno usporedbi podataka iz 2021. godine u odnosu na prethodnu 2020. godinu.
Broj utvrđenih prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa u nadzorima prometa u smanjenju je za 1,29 % temeljem podataka iz 2021. godine (utvrđeno 2381 prekršaj), u odnosu na 2020. godinu (utvrđeno 2412 prekršaja).

Uspoređujući podatke 2021. godine u odnosu na 2020. godinu, utvrđeno je da nije bilo prometnih nesreća u kojima je za vrijeme vožnje korišten mobitel, dok je broj utvrđenih prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom u nadzorima isti, dakle i prošle i pretprošle godine utvrđeno je 613 spomenutih prekršaja.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet s naglaskom na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“, te podsjećaju sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa, a posebno onih koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Svaki sudionik u prometu, svojom pažnjom, strpljivošću i poštivanjem prometnih propisa doprinosi višoj razini sigurnosti.

Pogledajte informaciju: Aktivnosti policije u prometu.

Stranica