Policija pojačano postupa prema recidivistima

Policajci pronašli kod tri osobe marihuanu i amfetamin


Foto: Ilustracija

U nastavku suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, na području Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Vrpolja, od kod troje osumnjičenih pronašli su i oduzeli 15.1 grama opojne droge marihuana, jedan gram opojne droge amfetamin, dva komada sjemenki indijske konoplje, te joint (težine 1,2 grama). Policijski službenici protiv 39-godišnjak i 18-godišnjakinje podnose optužne prijedloge Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dok protiv mlađe osobe podnose optužni prijedlog i izvješće mjerodavnom Centru za socijalnu skrb. Policijski službenici također, protiv 18-godišnjakinje podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te nastavljaju kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe. Naime, unutar ugostiteljskog objekta, 46-godišnjak je u ugostiteljskom objektu, na području Općine Donji Andrijevci, prepoznao ukradeni odjevni predmet na 18-godišnjakinji, koja je potom remetila javni red i mir vikom i galamom.
 
Dana 24. veljače, oko 10.20 sati, u Slavonskom Brodu, u trgovini u Kumičićevoj ulici, zaposlenica je 23-godišnjaka uhvatila u krađi, te odmah pozvala policiju. Nakon toga je zaključala vrata trgovine u namjeri onemogućavanja muškarca da izađe, koji je fizički nasrnuo na nju, no daljnji napad spriječili su ostali kupci. Osumnjičeni je vikao i galamio na zaposlenicu i pokidao rukohvat na vratima, a potom pobjegao. Policijski službenici su ga ubrzo uhvatili, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Policija protiv 23-godišnjaka podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o prebivalištu (ne prijavljivanje u propisanom roku na adresu prebivališta). U vezi kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, policija je uputila odgovornu osobu na dostavljanje odštetnog zahtjeva, te će u vezi kaznenog djela krađe, oštećenom uručiti potrebite podatke radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.
 
Policijski službenici nastavljaju sa daljnjim radom te posebno pojačano postupaju prema ponavljačima (recidivistima) kaznenih djela ili prekršaja. I u ovim slučajevima policijski službenici su protiv recidivista ponovno podnijeli kaznene prijave, odnosno optužne prijedloge.
 

 

Stranica