Policija pojačano nadzire promet

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu nadzirati promet u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Prošli tjedan (12. do 19. prosinca), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su i prošli tjedan pojačano nadzirali promet, te su pritom kontrolirali 607 vozila i utvrdili 365 prometnih prekršaja, od čega 125 prekršaja nepropisnih brzina, 58 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje i dr.

Najveća koncentracija alkohola od 2,50 promila očitana je u organizmu 44-godišnjeg vozača osobnog automobila riječkih registracijskih oznaka (na autocesti A3, dana 15. prosinca, u 15.10 sati), dok je dana 16. prosinca, u 23.10 sati, u Slavonskom Brodu (Ul. T. Bakača), koncentracija od 2,26 promila očitana u organizmu 33-godišnjeg bicikliste. Vozači su isključeni iz prometa, zadržani u policiji na otriježnjenju i sankcionirani. Također je za prekršaj nepropisne brzine od 100 km/h kroz naselje (Slavonski Brod, SVC), dana 18. prosinca, oko 10 sati, sankcioniran 48-godišnji vozač osobnog automobila.

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu nadzirati promet u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Stranica