Policija nastavlja sa pojačanim nadzorima prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Policija poziva sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom redovitih nadzora prometa, policijski službenici su u vremenu od 9. do 15. prosinca, evidentirali 396 prometnih prekršaja. Od toga je utvrđeno 187 nepropisnih brzina, 44 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 11 prekršaja korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Uhvaćeni „rekorderi“: Jedan vozač jurio autocestom krećući se brzinom od 214 km/h, a u organizmu drugog očitana koncentracija alkohola od 2,40 promila

U okviru gore spomenutih nadzora, policijski službenici su dana 13. prosinca, u 3.30 minuta, a autocesti A3, kod Slavonskog Broda „ulovili“ 35-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 214 km/h. Policajci su u naselju Gornja Vrba (10. prosinca, u 13,07), „ulovili“ 54-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 111 km/h.

Što se tiče alkoholiziranosti tijekom vožnje ovaj tjedan, rekorder je 47-godišnjak, kojega su policijski službenici zaustavili u Slavonskom Brodu (dana 10. prosinca, u 20,40 minuta), a u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,40 promila. Vozač je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju. Policijski službenici su sve prekršitelje adekvatno sankcionirali.

Policija nastavlja i dalje kontinuirano nadzirati promet te poziva sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Pogledajte vijest: Dan ljubaznosti u prometu

Stranica