Policija nastavlja s pojačanim nadzorima u prometu

Vozači koristite svjetla u zimskom računanju vremena!


Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 29. listopada do 04. studenog 2018. godine, u okviru preventivno represivnih aktivnosti, utvrdili su ukupno 505 prometnih prekršaja. Unatoč kontinuiranim policijskim kontrolama i nadalje su najbrojniji prekršaji: brzina, pojas i alkohol. Utvrđeno je 217 prekršaja nepropisnih brzina, 37 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaza te 11 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan načina u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji.
Dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 7 s ozlijeđenim osobama. U njima je 1 osoba teže ozlijeđene, dok je 7 osoba lakše ozlijeđeno.
Najveća brzina u naselju od 109 km/h je izmjerena 31. listopada 2018. godine u 10,15 sati u Starom Slatiniku,  a osobnim automobilom je upravljao 24-godišnjak iz Slavonskog Kobaša.
Na auto cesti A3 kod  Lužana je 01. studenog 2018. godine u 01,59 sati izmjerena najveća brzina od 232 km/h automobila, kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Srbije. 
Najveća koncentracija alkohola od 1,88 promila, utvrđena je dana 01. studenog 2018. godine u 00,57 sati u Slavonskom Brodu, kod 31- godišnjeg vozača bicikla.
 
Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima i pojačanim nadzorima u prometu i u budućem razdoblju.
 
Vozači koristite svjetla u zimskom računanju vremena!
Policija podsjeća sve sudionike u prometu da koriste svjetla u vožnji u razdoblju zimskog računanja vremena, te skreće pozornost biciklistima na korištenje svjetala i reflektirajuće odjeće, od prvog sumraka do potpunog svanuća, a posebice u smanjenim uvjetima vidljivosti, kako bi bili vidljiviji ostalim vozačima.


Pisane vijesti