Policija nastavlja pojačano nadzirati promet

Slika /PU_BP/Promet/4 ubojice - plakati.jpg

Policijski službenici su usredotočeni na teže prometne prekršaje

Brodsko-posavski policajci su pojačano nadzirući promet prošli tjedan (od 8. do 14. lipnja), evidentirali 426 prekršaja u prometu. Od toga je 137 prekršaja nepropisnih brzina, 93 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (8 pretjecanje i obilaženje, 6 neregistrirano vozilo, 5 bez položenog ispita, 3 pod zabranom, 2 obveze vozača prema pješacima, 2 nepoštivanje prednosti prolaza, 2 zaštitna kaciga, te dr.).
Prošli tjedan se na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo 15 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su usredotočeni na teže prometne prekršaje.

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet na području Županije brodsko-posavske s naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste, odnosno učestale ponavljače prometnih prekršaja.
Na autocesti A3, u blizini Sibinja (10. lipnja, u 17,40 sati), slavonsko-brodski prometni policajci zaustavili su osobni automobil, švicarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak, krećući se nepropisnom brzinom od 228 km/h.
Dana 12. lipnja, u 17.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su traktor, kojim je upravljao 53-godišnjak. Vozač je podvrgnut alkotestu, te je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,59 promila. Također je utvrđeno da traktor nije registriran.
Dana 14. lipnja, u 1,15 sati, u Starom Petrovom Selu, zaustavljen je osobni automobil, kojim je upravljao 30-godišnjak, a u njegovu organizmu očitana je koncentracija alkohola od 2,62 promila.
Prometni policajci su također prošli tjedan u Slavonskom Brodu u prometu zaustavili dvojicu alkoholiziranih biciklista. Jedan (56-godišnjak), upravljao je biciklom (10.lipnja, u 20 sati), s 2,45 promila alkohola u organizmu, dok je drugi (29-godišnjak (14. lipnja, u 14,50 sati), upravljao biciklom s 2,27 promila alkohola u organizmu. 
Alkoholizirani vozači su odmah isključeni iz prometa i zadržani u policiji na otriježnjenju, te su protiv njih podnesene prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
Prometne nesreće i teža stradavanja osoba se događaju upravo zbog ljudskih pogrešaka, te policijski službenici apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni te maksimalno štuju prometne propise.
 
FOTO: PU brodsko-posavska


Stranica