Policija na 1. brodskom simpoziju o alkoholizmu i kockanju

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Foto: Ilustracija

U Slavonskom Brodu, u vremenu od 5. do 7. prosinca, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Zajednice KLA Brodsko-posavske županije uz potporu Ministarstva zdravlja, održan je 1. brodski simpozij o alkoholizmu i kockanju.

Prema pokazateljima Zavoda za javno zdravstvo, zabrinjavajući je porast prekomjernog pijenja alkohola, te su evidentne štetne posljedice pijenja alkohola i kockanja mlađe populacije. Shodno navedenom, nužno je intenzivnije preventivno djelovanje, a posebna pažnja na ovom simpoziju posvećena je prevenciji i liječenju ovisnosti o alkoholu kod mladih. No isto tako, na najvišim razinama podržana je inicijativa za promociju obrasca kulture odgovornog igranja na sreću i prevencije socijalno devijantnog kockanja, što je naišlo i na podršku u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

Tako su na ovom simpoziju, na kojem su svojim izlaganjima brojni eminentni stručnjaci iz Republike Hrvatske i zemalja regije, istaknuli na važnosti i značajkama multidisciplinarnog pristupa problemima pijenja alkohola i igara na sreću kod mladih, sudjelovali i policijski službenici za prevenciju Boris Janč i Darko Dadić.



Stranica