Policija je prisutna u svim sferama društva, pa tako i u umjetnosti

  • Slika /PU_BP/Izložba Muzeja policije 2019/Izl.MP56.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Izložba se može pogledati do 31. svibnja ove godine, svakim radnim danom u vremenu od 10.30 do 13 sati i u popodnevnom terminu u vremenu od 19 do 20 sati te subotom od 18 do 20 sati.

U maloj dvorani Likovnog salona „Vladimir Becić“, u Slavonskom Brodu, danas  (6. svibnja), u 18 sati, otvorena je izložba krivotvorenih umjetnina iz zbirke Muzeja policije pod imenom „Ljepota lažnog sjaja“. Riječ je o izložbi, koja pobuđuje veliki interes građana zbog svoje osebujnosti koja počiva u tome da su sve izložene slike krivotvorine. Tako se na postavu u Slavonskom Brodu  od danas do 31. svibnja mogu vidjeti izloženi krivotvoreni radovi renomiranih hrvatskih slikara poput Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina i drugih.
 
Svečanom otvaranju izložbe nazočili su ravnateljica Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Romana Tekić, voditeljica Muzeja policije Helena Biočić, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić sa suradnicima te ostali uzvanici i gosti. Na početku je sve prisutne pozdravila ravnateljica Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda koja nije krila zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s Muzejom policije, ali i velikim brojem svojih sugrađana koji su unatoč kišnom vremenu ustrajali u svojoj želji da večeras budu dio ljepota koja nije lažnog sjaja, a to je druženje hrvatske policije i građana Slavonskog Broda.
 
 
Ravnateljica Muzeja policije Helena Biočić  u svom obraćanju prisutnima je pojasnila da se s prikupljanjem krivotvorina započelo 2009. godine kad je policija sa sudovima dogovorila da se nakon pravomoćnosti sudskih postupaka krivotvorine ne uništavaju, već se dodjeljuju kao izlošci Muzeju policije. 
 
S obzirom da Muzej policije ustrojstveno pripada pod Policijsku akademiju, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak istaknuo je da je cilj ove izložbe, upozoriti građane na bezobzirnost crnog tržišta koje ne preže od prijevara naivnih i neupućenih kupaca, te edukacija, kako bi buduće kupce umjetnina upozorili na što moraju obratiti pažnju kod kupnje.
 
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić prigodnim se riječima zahvalio prisutnima i svečano otvorio zasigurno jednu od najzanimljivijih izložbi slika u Republici Hrvatskoj.
 
Izložba se može pogledati  do 31. svibnja ove godine, svakim radnim danom u vremenu od 10.30 do 13 sati i u popodnevnom terminu u vremenu od 19 do 20 sati te subotom od 18 do 20 sati.

Stranica